Bojový nůž Recenze 101INC Bajonet s pouzdrem US M9 zelený

Recenze 101INC Bajonet s pouzdrem US M9 zelený

Bajonet vyrobený podle vzoru G.I. M9. Vrchní hrana čepele je zoubkovaná, lze s ní řezat dřevo, provazy, kosti, led apod. Včetně pouzdra s přezkou, která umožňuje nůž bleskurychle odepnout od opasku.

Registrovaný uživatel21. listopadu 2021

Pěkný bajonet

Trochu těžký.

Uvidíme po vánocích.

Registrovaný uživatel13. listopadu 2021

Nevim je to dárek

Registrovaný uživatel9. října 2021

Těžký, masivní bajonet se kterým jsem nad míru spokojený

Registrovaný uživatel23. května 2021

- kopie amerického bajonetu k M16 - hezký design - dobře padne do ruky - praktické pouzdro (štípání drátů, šikovná kapsička)

- mizerný materiál (Čína) - vysoká cena (na čínskou kopii) - chybí příslušenství (brousek, zápalky, ap.)

Jedná se o čínskou kopii amerického bajonetu M9. Design je líbivý, jako dekorace k uniformě (airsoft, reenactment, ap.) super, ale po praktické stránce katastrofa. Nůž jsem zkoušel na opracování cca 4-5cm větví a během několika standardních seknutí uletěla čepel od rukojeti (odlomil se příliš tenký úchyt v rukojeti). Originální bajonet M9 jsem v ruce neměl (stojí cca 3-4 tisíce Kč), ale věřím, že tam je to ošetřeno materiálově podstatně lépe. Cena za repliku je příliš vysoká, očekával bych max. 6-7 stovek. Nůž mi v obchodě Mil-Range ochotně vyměnili za účelný španělský Muela Mirage 20 (podobná velikost, s pilkou na hřbetě), který nasekal tucty větví bez jediného zaváhání. Shrnuto: Jako dekorace na parádu není bajonet M9 špatný (i když by mohl stát o několik stovek méně), jako nůž na práci nepoužitelný (za cca 1000 Kč vyberte raději něco od Muely - ta vás nezklame!)