Dřevěné příbory
Jsou ekologickou alternativou ostatním druhům příborů, jelikož jsou alespoň částečně biologicky odbouratelné a mohou se recyklovat. Navíc mají příjemnou texturu a přirozený vzhled, který přispívá k estetice prostírání. Ke konzumaci asijské kuchyně využijete spíše jídelní hůlky, s kterými je ale manipulace s potravinami obtížnější. Prozkoumejte i ostatní potřeby pro stolování.
Základní rozdělení
- Dřevěné vidličky – Vyberte si vidličky se dvěma, třemi nebo čtyřmi zuby. Salátové vidličky kombinují lžíci a vidličku dohromady, abyste mohli pohodlně konzumovat zeleninu.
- Dřevěné lžíce – Hluboké lžíce využijete na pohodlnou konzumaci polévek a tekutých pokrmů. Lžíce s dlouhou rukojetí se hodí na přípravu koktejlů nebo na vyškrabování potravin z úzkých a vysokých nádob.
- Dřevěné nože – Další ze základních prvků jídelního setu.
Vlastnosti
- Dětské dřevěné příbory – Jsou většinou menší, drobnější a méně ostré. Disponují ergonomickým úchopem, což usnadňuje dětem nácvik správného stolování. Mohou být barevnější a ozdobené veselými motivy, aby je motivovaly k jídlu a vytvářely pozitivní vztah k potravinám.
- Sady dřevěných příborů – Ideální pro početnou rodinu, oslavy, svatby nebo jiné příležitosti, na které se sejde více osob naráz
- Dřevěné příbory vhodné do myčky – Jejich materiál umožňuje umývání myčkou, aniž by hrozilo poškození příboru.









































