Hlavička stránky

Levné podložky pod hrnce

Mají v kuchyni dvě odlišné role –⁠ většina slouží jako ochrana povrchu při odkládání horkého nádobí na stůl nebo linku, indukční podložky umožňují používat běžné, nemagnetické nádobí i na indukční varné desce. Kulaté a čtvercové podložky pokrývají klasické průměry nádobí kolem 20–25 cm, obdélníkové poslouží pod dva hrnce najednou nebo pod odpovídající pánve a pekáče. Atypické tvary doplní stylovější kuchyně nebo servírování. Protiskluzové provedení pak zamezí nežádoucímu pohybu nádobí.

Čím se liší materiály podložek?

Na ochranu stolu a desky se používají materiály, které nevedou teplo. Také většinou působí přírodně nebo dekorativně a často se snadno kombinují s prostíráním.

  • Korkové podložky pod hrnce – Dobře izolují a mají příjemný přírodní vzhled. Jsou ale méně odolné vůči vlhkosti a mastnotě, která se mohou vsáknout.

  • Bambusové podložky pod hrnce – Jsou tvrdší a trvanlivější než korek, hodí se při servírování. Snesou teplotu hrnce, ale mohou časem praskat.

  • Dřevěné podložky pod hrnce – Vypadají elegantně a vydrží poměrně dost, ale vyžaduje šetrnější čištění a péči, pokud chcete, aby dlouho vydržely.

  • Bavlněné podložky pod hrnce – Dobře poslouží pod mírně teplé nádobí nebo jako prostírání. Jsou měkké, což usnadňuje skladování, a snadno se perou, ale nejsou vhodné pro extrémní horko.

  • Silikonové podložky pod hrnce – Představuje umělý materiál, který je však praktický. Neklouže, dobře izoluje a dá se mýt i v myčce. Navíc se dá srolovat či složit, což šetří místo.

Hlavní obsah stránky

Levné podložky pod hrnce

Mají v kuchyni dvě odlišné role –⁠ většina slouží jako ochrana povrchu při odkládání horkého nádobí na stůl nebo linku, indukční podložky umožňují používat běžné, nemagnetické nádobí i na indukční varné desce. Kulaté a čtvercové podložky pokrývají klasické průměry nádobí kolem 20–25 cm, obdélníkové poslouží pod dva hrnce najednou nebo pod odpovídající pánve a pekáče. Atypické tvary doplní stylovější kuchyně nebo servírování. Protiskluzové provedení pak zamezí nežádoucímu pohybu nádobí.

Čím se liší materiály podložek?

Na ochranu stolu a desky se používají materiály, které nevedou teplo. Také většinou působí přírodně nebo dekorativně a často se snadno kombinují s prostíráním.

  • Korkové podložky pod hrnce – Dobře izolují a mají příjemný přírodní vzhled. Jsou ale méně odolné vůči vlhkosti a mastnotě, která se mohou vsáknout.

  • Bambusové podložky pod hrnce – Jsou tvrdší a trvanlivější než korek, hodí se při servírování. Snesou teplotu hrnce, ale mohou časem praskat.

  • Dřevěné podložky pod hrnce – Vypadají elegantně a vydrží poměrně dost, ale vyžaduje šetrnější čištění a péči, pokud chcete, aby dlouho vydržely.

  • Bavlněné podložky pod hrnce – Dobře poslouží pod mírně teplé nádobí nebo jako prostírání. Jsou měkké, což usnadňuje skladování, a snadno se perou, ale nejsou vhodné pro extrémní horko.

  • Silikonové podložky pod hrnce – Představuje umělý materiál, který je však praktický. Neklouže, dobře izoluje a dá se mýt i v myčce. Navíc se dá srolovat či složit, což šetří místo.

Dostupnost
Seznam produktů kategorie
Podložka pod hrnec Grilovací rošt pro Weber Spirit 300 Series z litiny

Grilovací rošt pro Weber Spirit 300 Series z litiny

✔ pro Weber Spirit e310 e320 s310 s320 (2013-2017), Spirit 700, Weber 900, Genesis Silver B / C, Genesis I - IV a 1000 -…

2 159 Kč

Bestly.cz

Zobrazit detail
Filtry
Filtrování
Smazat všechny filtry

Kategorie