Ovlivňuje, jak rychle ubírá nástroj materiál z nože.
Brusné nástroje na nože se liší způsobem použití i účelem.
Brousky mohou mít jeden až tři stupně – obvykle hrubý pro počáteční úpravu ostří, střední pro běžné broušení a jemný pro závěrečné leštění. Více stupňů znamená širší možnosti úpravy nože a šetrnější zacházení s čepelí.
Měl by odpovídat typu nože. Evropské kuchyňské nože bývají broušeny pod úhlem 20° na každou stranu, zatímco japonské nože vyžadují ostřejší úhel okolo 15°, někdy i méně. Kvalitní brousky umožňují úhel nastavit manuálně, nebo jej mají přednastavený podle
Podle oblíbenosti
Dostupnost
Seznam produktů kategorie
Intesi ocelový bílý brousek na kuchyňské nože oválný kompaktní
Šířka 5 cm
Výška 5 cm
Brusná plocha ocel
Bílá
Oválný brousek na kuchyňské nože Intesi v bílé barvě je praktický a kompaktní nástroj, který vám umožní snadno a rychle…