Horkovzdušné trouby
Umožňují rovnoměrné pečení a zanechává křupavou kůrku bez vysušení vnitřku jídla. Klasické vestavné trouby s horním a spodním topným tělesem mohou být současně horkovzdušné, ale i parní nebo disponovat grilem. Díky ventilátoru, který rozhání teplý vzduch, lze dovnitř vkládat i dva plechy současně, to využijete například při pečení jídla s přílohou zvlášť nebo při pečení vánočního cukroví.
Proč si pořídit horkovzdušnou troubu?
- Rovnoměrné pečení
- Možnost pečení více plechů naráz
- Rychlejší pečení bez vysušení
- Snazší sušení potravin
- Dostupná cena
Volně stojící alternativa
Horkovzdušná mini trouba – Svým vzhledem se podobá mikrovlnce. Zpravidla má menší objem než vestavná varianta, takže najde využití především ve velmi malé kuchyňce nebo na chatě. Některé modely mají dokonce na vrchu trouby umístěné varné plotýnky, takže umožní i příležitostné vaření.















































