Světová, rok vydání 2014, počet stran 428, čeština, pevná / vázanáNora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví, začali jsme trpět častějšími vrozenými vadami, zubním kazem, podvýživou a řadou nejrůznějších chorob. Názorně nám ukáže, jak naše současná strava s vysokým obsahem…
Informace o Přirozená strava našich předků: Pro pevné zdraví a dlouhý život - Nora Gedgaudas
Popis
Nora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví, začali jsme trpět častějšími vrozenými vadami, zubním kazem, podvýživou a řadou nejrůznějších chorob. Názorně nám ukáže, jak naše současná strava s vysokým obsahem sacharidů a nízkým příjmem tuků je na hony vzdálená stravě pradávných lovců a sběračů, na kterou jsme geneticky naprogramováni a která obsahovala vysoké procento tuků a umírněné množství bílkovin, a vysvětlí nám, jak je tato naše moderní strava příčinou nejen nynější epidemie nadváhy, ale také nutkavých chutí na nezdravé potraviny, poruch nálady, kognitivních problémů a „civilizačních chorob“ - například rakoviny, osteoporózy, metabolického syndromu (inzulinové rezistence), srdečních chorob a duševních onemocnění. Na základě nejnovějších objevů o podstatě stravy lovců a sběračů a rozsáhlých znalostí z oblasti evoluční fyziologie, biochemie, metabolismu, výživy a chronických a degenerativních chorob nám Nora ukazuje holistický životní styl pro dosažení opravdového tělesného i duševního zdraví a dlouhověkosti. Vysvětlí nám, jak je naše tělo z fyziologického hlediska nastaveno a jak potřebuje přijímat zvýšené množství tuků, umírněné množství bílkovin a pouze minimální množství sacharidů, a jak důležitou roli v naší stravě hrají omega-3 mastné kyseliny, jež jsou zcela nezbytné pro zdravou funkci naší nervové soustavy a mozku. Podrobně se také zabývá výživovými problémy, které se mohou pojit s konzumací obilovin, lepku, sóji, mléčných výrobků a škrobnaté zeleniny; doporučí nám nejvhodnější tuky a oleje pro naše zdraví a ukáže nám, kterým tukům a olejům je naopak nejlepší se vyhýbat. V další části knihy se pak dozvíte o důležitosti vitamínu D při léčbě rakoviny a prevenci chorob; o tom, jak významnou roli mají nasycené tuky a cholesterol pro naše tělo a jak strava ovlivňuje naše duševní zdraví, paměť, kognitivní funkce, hormonální rovnováhu a stárnutí buněk. Tato kniha vám díky názorným a srozumitelným pokynům, receptům a konkrétním výživovým doporučením předkládá dlouhodobě udržitelné strategie pro moderní přístup ke stravování a cvičení, který vychází z přirozené stravy našich předků a který vám pomůže zmírnit stres a úzkost, zhubnout, zkvalitnit svůj spánek a zlepšit svou náladu, zvýšit hladinu energie, posílit imunitu, zlepšit své duševní schopnosti, ušetřit peníze za nákup potravin a žít šťastněji a déle.
Informace o produktu mohou být nepřesné nebo nekompletní. Doporučujeme si je ověřit před nákupem u vybraného prodejce.
Recenze 91%
Hodnocení: 91%
7 recenzí
5
4x
4
3x
3
0x
2
0x
1
0x
Pouze hodnocení označená znakem jsou ověřena. Hodnocení bez tohoto znaku jsou neověřena. Více info.
Přidání nového hodnocení
Pouze hodnocení označená znakem jsou ověřena. Hodnocení bez tohoto znaku jsou neověřena. Více info.
Registrovaný uživatel21. října 2021
Hodnocení: 80%
Moc krásně zpracovaná kniha
Je to psáno v USA, tudíš doporučované produkty zde nedostupné
Nahlásit
Nahlásit recenzi
Registrovaný uživatel1. září 2021
Hodnocení: 100%
Velmi zajímavé.Doporučil bych to povinně na školach.Začínam se podle knížky stravovat .Pěkně se to čte.Clověk se něco dozví o hystorii stravování lidstva a zjistí že je to velmi jednoduché a prodává se hromada zbitečných potravin.
Nahlásit
Nahlásit recenzi
Registrovaný uživatel21. srpna 2017
Hodnocení: 100%
srozumitelně napsaná odborná kniha, kterou pochopí i laik
tuto knihu mám stále po ruce a téměř denně z ní čerpám