Škrob, 400 gTapioka je škrob získávaný z oddenku manioku, který nám nejblíže může připomínat například batáty nebo brambory. Tapiokovou moukou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií.
Tapioka je škrob získávaný z oddenku manioku, který nám nejblíže může připomínat například batáty nebo brambory. Tapiokovou moukou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií. Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě.
Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek. Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků.