Hodinky splnily mé očekávání. Jsou lehké, hned první den dostaly pár ran o futra, trubky v práci.. ani škrábaneček. Prostě safírové sklo i titan fungují 100% odolně jak by člověk očekával. Na pohled a prvním dojmem působí skoro masivně, ale navzdory rozměrům jsou lehoučké a člověk si je na ruce uvědomuje prostě tak akorát, aby ho neobtěžovaly, ale aby věděl, že je nosí. Celkem rychle jsem si zvykl na ovládání, gesta i funkce. Žádná jaderná věda. určitě oceňuji to, že pokud hodinky běžně nosíte, příštích 10 let nebudete muset řešit nabíjení ani baterku. Solár funguje suprově i při relativně nízkém osvětlení. Navíc jsem na přímém slunci nezaregistroval, že by se hodinky hřály jako to třeba dělaly Casio. Chvílemi to bylo až nepříjemné. Tissot ani necítím. Sice je u hodinek nabíječka, ale pravděpodobně nebude ani potřeba. Navíc výrobce varuje, že adaptér (není součástí balení) nesmí mít větší výkon než 15W. Musel jsem si dát práci, najít doma takový. Dnes má člověk tendenci kupovat spíš ty výkonnější. Antireflexní vrstva na safírovém sklíčku funguje skvěle a i na ostrém slunci je ciferník dobře vidět.
Při spárování s iPhone není možno nastavovat notifikace. nevím jak je na tom aplikace pro Android, nemám to jak vyzkoušet. Jediné co jsem našel je vypínání zvuků nebo vibrací, nebo úplně vypnout notifikace jako takové, ale které aplikace zobrazovat a které ne, jsem nenašel. Takže něco se mi oznamuje, něco ne... Hovor ano, zprávy ne, oznámení od webkamery ano, maily ne... prostě mišmaš, který nemáte pod kontrolou. Snad to časem Tissot vyřeší nějakým updatem.
Hodinky jsou i přes masivní dojem, lehoučké a přesto velmi odolné. Spárování s telefonem (iPhone) je přiměřeně efektivní. Nejsou to klasické sport watch typu Garmin, Suunto, nebo Apple Watch, ale spíš takový hybrid mezi manažerskými a sportovními hodinkami. Zapomeňte na měření tepovky, ale počet kroků a spálených kalorií se dozvíte. Ovládání je intuitivní a snadno se na něj zvykne. Jednoznačná plus jsou, výše zmíněná odolnost a baterie se solárním dobíjením, o kterou se prakticky nemusíte starat, pokud je nezavřete na půl roku do šuplíku. Cena je na dnešní dobu přiměřená. Není to málo, ale ani přehnaně moc. Špičkové modely Applu, Suunta nebo jiných sportestrů jsou v podobné relaci, ale pokud chcete nezničitelnou švýcarskou kvalitu a přitom nepotřebujete nekonečno sportovních a jiných funkcí, jsou tyto hodinky skvělá volba.