Škrob, 400 gTapioková mouka se vyrábí z kořene manioku, kterému se přezdívá sladké brambory. Maniok je plodící keř nebo bylina, který se pěstuje v tropických oblastech.
Tapioková mouka se vyrábí z kořene manioku, kterému se přezdívá sladké brambory. Maniok je plodící keř nebo bylina, který se pěstuje v tropických oblastech. Kořeny tvoří hlízy, které svou barvou i tvarem připomínají známé batáty. Právě z hlíz se pak vyrábí tapioková mouka, která je velmi bohatá na škrob.
Tapiokovou mouku byste na pohled od pšeničné mouky nerozeznali. Má stejnou bílou barvu, jemnou konzistenci i neutrální chuť. Ovšem jelikož nejde o obilovinu ani luštěninu, nenachází se v ní lepek či jiné alergeny. Navíc má schopnost kypření.
Díky tapioku budou vaše výrobky větší, nadýchanější a vláčnější. Výrobky z tapiokové mouky i déle vydrží čerstvé. Tapiok má rovněž výborné zahušťovací schopnosti.