Neodmyslitelnou pomůckou každého baristy je Motta Tamper 53 mm nerez/dřevo, neboli pěchovač na kávu. Při přípravě espressa je stlačení kávy v páce opravdu důležité kvůli rovnoměrné extrakci. Pro správnou a důslednou přípravu espressa doporučujeme kupovat tampery kovové, které jsou těžké a práce s nimi je příjemná. Při nákupu tamperu je důležité vědět, jaký průměr má sítko v páce vašeho kávovaru.
Neodmyslitelnou pomůckou každého baristy je Motta Tamper 53 mm nerez/dřevo, neboli pěchovač na kávu. Při přípravě espressa je stlačení kávy v páce opravdu důležité kvůli rovnoměrné extrakci. Pro správnou a důslednou přípravu espressa doporučujeme kupovat tampery kovové, které jsou těžké a práce s nimi je příjemná. Při nákupu tamperu je důležité vědět, jaký průměr má sítko v páce vašeho kávovaru.