Nůžky na trávu Recenze Makita DUM604ZX bez aku

Recenze Makita DUM604ZX bez aku

Nůžky na trávu, s možností rychlé přeměny na plotostřih. Nabízí speciálně broušené ostří se šířkou 16 cm, možnost nastavení výšky trávy 10/15/20/25 mm, LED indikátor slabého nabití akumulátoru nebo přetížení stroje.

davidholis8. října 2025

...stříhá to...

...ale stříhá to pomalu, tupí se to. Velmi špatná ergonomie tlačítek, v rukavicích je to boj, aby se mašinka vůbec rozjela

Vzhledem ke značce spíše zklamání.

Petr5. října 2025

Krátká doba na hodnocení

Ukáže čas.

Z.S.6. září 2025

- kvalita od Makity - snadné ovládání

- trochu mi trvalo, než jsem přišel jak na výměnu nůžek za plotostřih a zpět - nůžky nepoužitelné do terénu (hustější tráva, plevel, nerovný terén, ...) - nízký kmitočet nůžek, musí se postupovat dost pomalu

Použití plotostřihu spíše na malé keříky apod. nebo takové dokončovací práce. Mám samozřejmě i klasiku Makita DUH507Z a to je jinčí kafe. Nůžky jsou vhodné, pokud máte anglický trávník a potřebujete někde uprostřed kousek doupravit, ale kolem plotů, zídek, stromů atd, kde je hustá tráva a navíc nerovný terén je to docela nepoužitelné.

vaceklucas8. října 2024

Funguje perfektně

Registrovaný uživatel1. června 2023

Perfektní pracant

Registrovaný uživatel11. května 2023

Možnost AKU

Na občasné zastřižení trávníku po sečení zahrady budiž, ale čekal jsem od něho vyšší výkon. Kdybych si znovu měl vybrat nějaký zastřihovač, tak bych rozhodně zvolil nějaký jiný.

Nedoporučuji nákup = nízká frekvence kmitace, spíš takové šolíchání hluchých míst, kam sekačka nezajede.

Registrovaný uživatel9. února 2023

čekáme na jaro a potom vyzkoušíme

Registrovaný uživatel29. prosince 2022

Byl to vánoční dárek ještě se nezkoušel

Registrovaný uživatel23. října 2022

Ostré, dobré padne do ruky, relativně snadná výměna nástavce.

Registrovaný uživatel9. října 2022

Používám jej na zastřihávání okrajů trávníků a stříhání buksusů. Zatím plná spokojenost. Výkon je pro mně dostačující.

Chce to jen trochu zručnosti při záměně lišty. Jinak jsem zatím nic nenašel.

Registrovaný uživatel15. května 2022

Prostě, kvalita od Makity.

Registrovaný uživatel10. dubna 2022

Mám nedaleko servis a prodejnu Makita. Mám už aku strunovou sekačku Makita, akumulátor využiji i na nůžky.

Příšerný návod. Bez pomoci servisu bych nevyměnil nůžky za "plotostřih". Nejsem sám, kdo s tím zápasil. I když jsem byl předem varován, nevěřil jsem. Opak byl pravdou.

Zatím jsem neměl moc příležitostí nůžky použít. Ale doufám, že budou vyhovovat stejně dobře jako strunová sekačka.

Registrovaný uživatel22. srpna 2021

Minimální spotřeba energie. Poradí si i s velmi odolnou trávou.

Moc měkká ocel na pevných zubech. Snadno se ohnou. Trochu těžší.

Doporučuji. Makita je prostě Makita.

Registrovaný uživatel8. srpna 2021

Pracuje podle očekávání

Nevím kam s ostřením nástroje

Registrovaný uživatel21. července 2021

Napoprvé složitá výměna. S baterií ťežké do ruky.

Registrovaný uživatel29. června 2021

Již máme více přístrojů na stejné baterie

Registrovaný uživatel7. března 2021

Dobré zkušenosti ze značkou, možnost koupě bez aku a nabíječky, příjemně se s ní pracuje, lehká obratná, příjemně pogumovaná rukojeť, dobrá cena vč. příslušenství.