- rám s moderní geometrií a trailovými "geny", ideální na výlety do přírody, velmi pohodlný posez a odpustí sem tam i nějaky lehký trailík.
- 29" kola (jedou lépe, přejedou toho více)
- jednoplacka (Microshift Advent 1x9), jednoduché moderní řazení, které odvede slušnou práci.
- široká řidítka, slušně osazené pláště WTB, hydraulické brzdy Tektro.
- kabely vedeny v rámu (připraveno i pro teleskopku).
- krásné a kvalitní lakování.
- vidlice je asi nejvíce "budget" věc na kole, pružinová Suntour se "zdvihem" 100 mm, reálně má zdvih tak 50 mm, ale co bych chtěl za ty prachy. Na druhou stranu se dá případně v budoucnu upgradovat na nějakou vzduchovou vidlici a třeba přidat na 120mm (kolo by bylo více předkoplé a více trailovější, což nemusí být pro každého žádoucí). Nicméně když vidím dnešní módu gravelů s pevnou vidlicí, tak lidi asi svoje ruce zas tak rádi nemají :D
V této cenové kategorii (16 000 Kč) podle mě jedno z nejlepších kol. Má jedno placku 1x9 (Microshift Advent , u nás není moc známé, ale tahle firma dodává komponenty už někdy od roku 1999 a rozhodla se vytvářet vlastní přehazky a řazení) - poměr cena výkon bych řekl super. Je to kolo na klasické výlety do přírody, podle toho je i nastavená geometrie, kolo je fakt pohodlné, ale zároveň v sobě má moderní trailové geny (vel. L - úhel hlavy 68°C, sedlovky 75°C, reach 465). V této ceně podle mě nemá cenu vybírat vyloženě trailové kolo, nicméně tohle kolo skvěle sveze při výletě s rodinkou a když se po cestě objeví nějakej lehkej trailík, stači dát sedlo dolů a rozhodně si to užijete, 29" tomu hodně pomůžou, super široká řidítka i slušně osazené pláště. Na pravidelné trailové ježdění to samozřejmě není, jak přijdou do hry skoky a drsnější terén, tak kolo na to samozřejmě není dělané, to byste měli sáhnout do vyšších cen jinak si to nikdy pořádně neužijete.