Recenze Honda HRX 537 HY

Honda HRX 537 HY je silná motorová sekačka s pojezdem, osazená motorem Honda GCV190 o výkonu 4,6 kW (6,5 HP), při šířce pracovního záběru 53 cm. Tvar žací komory, společně se speciálně tvarovaným nožem a výkonným motorem zaručují, že sekačka HRX 537 HY dokonale poseká, ale hlavně posbírá posekanou trávu a naplní sběrný koš až po okraj, i když je tráva vlhká anebo přerostlá. Konstrukce sekačky…

jan.kasparek29. května 2026

Perfektní zpracování včetně veškerých plastů Sekačka krásně tlumí vibrace Jednoduchý start Jednoduché ovládání Nízká hlučnost Obrovský výkon Super pojezd Super možnosti nastavení I přes svou hmotnost je sekačka dobře ovladatelná Opravdu není co vytknout

Vysoká cena, ale opravdu to stojí za to

Předtím jsem měl sekačku Stihl, která vydržela 20 let. Bohužel mě nový model Stihlu vůbec nezaujal a nevyhovoval, tak jsem šel do Hondy a dobře jsem udělal. Opravdu tu není co vytknout, jen Stihl měl lépe udělán koš na trávu, který byl z plastu. Sekačku můžu doporučit.

Registrovaný uživatel10. dubna 2026

Je vidět kvalitní zpracování, chtěl jsem si ji koupit ale ty zápory mě odradily.

1) Který inženýr u ní neudělal žádná madla na nošení, takže 44 kg není za co chytit a přenést. :-( 2) Který inženýr nechal otevřený prostor se spoustou záhybů v místě, kde je připevněný nůž směrem do motoru. To se po prvním sekání tak zaprasí, že to nikdo nevyčistí. 3) Který inženýr udělal jen 2 pozice výšky řídícího madla. Jsem vyšší a nebudu sekat v předklonu. 4) Když budu chtít změnit výšku sečení, tak se budu muset 4x ohout ke každému kolečku zvlášť.

Sekačka není jen motor a dobré nože, což má Honda sqělé. Jiné důležité praktické věci Honda nezvládla a proto jsem si ji nekoupil. Ten konstruktér snad nikdy nesekal. Koupím sekačku s tímto motorem, ale jiného výrobce.

Registrovaný uživatel23. září 2022

Uložení sekacích nožů na kluzné spojce, vypínání sekání bez nutnosti vypnutí motoru, sběr mokré trávy, možnost současného sběru trávy a mulčování, poměr mulčování a sběru je nastavitelné, přejezd sekačky se zapnutým motorem a vypnutém sekání, pohon pojezdu obstarává hydrostatická převodovka s regulací rychlosti pojezdu, silný motor s malou spotřebou a malou hlučností.

Nemá centrální nastavení výšky sekání, nastavuje se každé kolo zvlášť. Osobně bych uvítal zpětný chod hydrostatu, jako je to u traktůrků. Zatím to nikdo nedělá, pokud je mi známo.

Jezek M7. června 2021

Po dlouhém vybírání padla volba na tento typ. Kvalitní konstrukce, spolehlivě startuje, zatím naprostá spokojenost. Honí mě po zahradě a ještě stíhá sekat :-).

Zatím jsem na nic nepřišel. Možná cena, ale za kvalitní výrobek se musí zaplatit.

Pohodlnost ovládání a výkon je nesrovnatelný s jinými výrobci (Stihl, Mountfield a další.)