Sekačka Recenze Fiskars Stay Sharp Max 1000591

Recenze Fiskars Stay Sharp Max 1000591

Sekačka Fiskars Stay Sharp Max je pokrokovou vřetenovou sekačkou, která přináší řešení problémů, které jsou vlastní tradičním vřetenovým sekačkám. Sekačka totiž kombinuje patentovanou technologii s perfektní ergonomií. V porovnání s tradičními vřetenovými sekačkami je snadnější ji tlačit, má větší žací výkon, nože zůstávají dlouho ostré a má větší rozsah nastavení výšky trávníku.

The king of Iron fist turnament - TEKKEN21. května 2024

Těžká - dobře drží na terénu. Robustní, zdá se nerozbitná. Výborně seče.

Broušení Náhradní díly

Sekačka je výborná, mezi ručními vřetenovými patrně špička. Ale... Pokud sečtěte dvakrát či třikrát za týden jako já, bude chtít za dva roky nabrousit. Můžete zkusit lapování brusnou pastou, ale spíš to bude chtít opravdu bruskou. Vřetenová sekačka se v běžném brusičství brousit nedá, má se brousit na speciálním stroji - takové firmy jsou v ČR asi tři a broušení stojí i přes dva tisíce korun.. Když ji necháte nabrousit ručně, bude vřeteno nerovnoměrné, takže sekačku dokonale neseřídíte - někde bude drhnout, někde nebude vůbec řezat. Druhá věc jsou náhradní díly, které se nedají sehnat. Pokud si nějakýmu způsobem poničíte vřeteno, nové se samostatně koupit nedá. Některé díly (šrouby) jsou běžné, ale některé šrouby naopak nesehnatelné. Fiskars náhradní díly na vřetenové sekačky prostě neprodává.

pahaahma2. května 2024

Tichý, ekologický, posilující tělo a hlavně výborně sekající

Bezva mašina.

Registrovaný uživatel18. dubna 2023

Sekání s ní je tiché, rychlé a navíc ušetříte za fitness :-)

Koš se moc neosvědčil.

Je to dobrá věc, koupě nelituji.

Registrovaný uživatel12. října 2022

Vynikající nástroj pro údržbu trávníku bez dalších investic (benzin, servis …)

Zařízení je primárně určeno pro sekání trávníku, takže to, že neposeče například kopřivu nemohu adekvátně uvádět do záporu, ale je to škoda.

Mohu jen doporučit, co nabízí to splňuje.

Registrovaný uživatel6. června 2022

Sháněl jsem vřetenovou mulčovací sekačku na ruční pohon. Opravdu skvělý střih trávy. Mulčování. Tichá Poseká i vyšší trávu než je doporučované výrobcem

Těžká pro přenášení. Seká pouze dopředu. Problematičtější při ostřejších změnách směru, či stříhání zákoutí

Splnila očekávání. Je potřeba se naučit sekat a udělat si svojí trasu nejjednoduššího sekání. Sekačku budeme celoročně nechávat na okraji trávníku s možností sekání v kterýkoliv den. Trávník jsme nikdy tak pěkný neměli.

Registrovaný uživatel20. dubna 2022

Zatím jsem setkal jen jednou, takže těžko hodnotit.

Pavel Geryšer13. června 2021

Velmi kvalitní vreteno

-Koš absolutně nepoužitelný. Každých cca 10 metrů padá. -Na velmi hustý trávník nepoužitelné. Měl jsem co dělat, abych sekačkou vůbec pohnul. Šlo to neskutečně těžko. -Pri střihu na 25mm sekačka vytváří dost nevzhledný manšestr. -Madlo nelze zaaretovat a blbě se s ním pracuje v zúžených prostorech -Neposeká všechna stébla trávy, poměrně dost jich zůstalo neposekaných, i když jsem vřeteno dokonale nastavil. - Díky koši umístěného vepředu nelze sekat rohy trávníku.

Sekačku jsem vrátil ve 14 denní lhůtě. Čekal jsem, že Fiskars je záruka kvality a hodně mě to zklamalo. Použitelné jen na obyčejné trávníky a na vyšší střih, o anglickém trávníku s touto sekačkou ani neuvažujte.

Registrovaný uživatel27. května 2021

Sekačka splňuje to, co jsem od ní očekávala. Lehce se ovládá, možnost výšky zastřižení trávy super. Jednoduchá na seřízení, bylo potřeba lehce jen před prvním použitím. Seče dobře, pouze tvrdší stvoly trávy nechá, ale to mi nevadí. Máme obyčejný, dlouho neudržovaný trávník, který je i s hrby a roste tam kde co a zvládá ho dobře. Myslím si, že pokud má někdo pěkný, udržovaný trávník, tak bude maximálně spokojený. Velmi tichý chod, žádný hluk při sekání. Zvládají i mé děti a velmi je to baví. Posekanou trávu nechávám na zemi, již teď je účet, že tráva vypadá mnohem lépe, bez po sekání benzínovou sekačkou! Cena sice vysoká, ale tento produkt je, dle mě, nejlepší mezi současnými vřetenovým i sekačkami. Doporučuji.

Zatím spokojenost, mám ji ale cca 2 měsíce.

Registrovaný uživatel26. července 2019

Máme asi měsíc, seká skvěle, tráva se nám zdá zelenější, zdravější (než u sousedů) - koš již nepoužíváme a trávu necháváme ležet - pěkně se tím hnojí

koš je k ničemu - padá a nic stejně nepobere držení madla je trochu nešikovné, nejde zaaretovat takže se dost často sklápí - chce to cvik