Autosedačka Recenze Cybex Sirona M2 i-Size 2020

Recenze Cybex Sirona M2 i-Size 2020

Autosedačka Cybex Sirona M2 i-Size bez isofixové báze splňuje nové evropské předpisy a normy pro dětské autosedačky ECE R-129. Tento nový "i-Size" standard mimo jiné určuje, že děti do 15 měsíců musí cestovat v pozici proti směru jízdy, kterou mnozí experti považují za nejbezpečnější způsob přepravy dětí. Autosedačku Cybex Sirona M2 i-Size lze používat v pozici proti směru jízdy od narození…

4 recenze

Registrovaný uživatel19. července 2021

výborné bezpečnostní hodnocení

nehodí se do auta se starším typem izofixu, ač je deklarovaná jako vhodná a kompatibilní

Měli jsme vajíčko Cybex aton M+baseM. Už v půl roce (máme zdravé dítě s průměrnou váhou i výškou) začala malé přepadávat hlava dopředu až do úplného opření o hrudník. Většinu cesty proplakala. Koupili jsme tedy Sironu. Opět ten stejný problém. Až ve speciálce na autosedačky nám vysvetlili, že u staršího typu izofixu má báze o něco větší náklon dany umistenim kotveni nize nez u noveho typu. A protože dítě v půl roce nemá ještě dost silné krční svaly, hlava přepadává. U majitelů starších aut prý velmi častý problém. Vyhodili jsme tak 17tis. zbytečně. Nakonec jsme koupili Joie spin 360, kde tento problém není, protože je v porovnání se Sironou prostornejsi a hlavně designove podstatně lépe řešená.