Recenze Aquael Sterilizer UV AS 3 W

Recenze Aquael Sterilizer UV AS 3 W

Sterilizátor AQUAEL UV-AS 3W je celoponorná UV lampa určená pro akvarijní nádrže. Likviduje řasy a parazity a celkově pomáhá chránit ryby před chorobami. Je určená pro akvária malá a střední akvária. Sterilizátor lze připojit k libovolnému většímu filtru, která má průměr hadic 14/18 mm.

kr.ladislav29. prosince 2023

Žádný český návod k použití,ani na internetu.

Z Akvaristika.cz si kupujete pouze věci co znáte. Pokud jako já koupíte něco co neznáte, budete mít problém, žádný návod k použití a na maily nereagují.

Registrovaný uživatel16. března 2023

funguje, narozdíl od levnějších verzí s diodou Můžu extémě svítit bez přidávání CO2 a neřeším řasu

u malého akvária cca 26L zímírně zvedá teplotu cca 1až2 stupně, v zimě to je příjemné ale v létě u zvířátek žijících v chladné vodě to může obtěžovat a važadovat nutnost chladit

Registrovaný uživatel4. ledna 2022

Tělo sterilizátoru je malé kompaktní, není problém s umístěním.

Je těžko rozpoznatelné, že lampa funguje. Chybí nějaká kontrolka, ale to jsem před koupí věděl. Při úplné tmě je přes hadice trochu vidět, že lampa svítí. Nátrubky na hadici opravdu nepasují na hadici 12/16, hadice se musí nahřát a i pak se hůře nasazuje. Šroub na dotěsnění hadic je i při max dotažení stále volný, ale naštěstí voda ze spojů neuniká.

Lampu mám v provozu pouze cca 14 dnů, takže na nějaké zhodnocení je ještě brzo.

Registrovaný uživatel13. dubna 2021

Zdá se, že funguje, ale změnu jsem zatím v akváriu nepozoroval. Kontrolu funkčnosti je možné provést tak, že v naprosté tmě se z vývodů objeví slabá záře.

Ve filtru byla po dodání uvolněna žárovka, bylo nutno ji dotáhnout.

Registrovaný uživatel18. března 2021

Je malý snadno se připojí na nějaké soudy je brzo zatím spuštěno dvakrát akvárium je krásně čisté voda průzračná nevím jestli je to kvůli tomu ale chtěl jsem to a funguje to tak za mě OK

Registrovaný uživatel31. ledna 2021

Snížilo se množství řas

Chybí kontrolka chodu

Registrovaný uživatel12. ledna 2021

Zdá se být účinný

Nedá se zjistit, zdali UV žárovka svítí - chybí kontrola

Registrovaný uživatel7. listopadu 2020

Prostě funguje. Náhradní uvc lampy přes aliexpress za 3$. Možno nechat svítit stále.